Хотел “Реджина Мария Спа” – Балчик

Хотел “Реджина Мария Спа” е с категория 4 звезди и се намира в гр. Балчик на самия бряг на Черно море в непосредствена близост до Ботаническата градина и до “Двореца”- бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария.

Философията на хотела е да бъде част от архитектурната концепция на „Двореца“ според  религиозните убеждения на Кралицата повлияни от бахайската религия. По отношение на бахайската вяра, кралица Мария заявава: „Бахайството носи мир и  разбирателство. Това е като една широка прегръдка събираща на едно място всички онези, които  отдавна търсят надежда. То приема всички велики  отколешни пророци, не отрича  другите вероизповедания и оставя всички врати отворени. Открих в бахайството истинския дух на Христос, така често отричан и неразбиран: Единство,  вместо на разделение, Надежда вместо укор, Любов вместо омраза, както и вдъхновение за всички  хора.“

 

 

Хотелът разполага с общо 25 двойни стаи, от които

15 с голямо легло, 9 с две отделни легла, 1 за хора с увреждания

3 студия, 1 фамилна стая и 2 едноспални апартамента.

Оформлението и дизайна на стаите са изразени в три стила : арабски, средиземноморски и азиатски, отговаряйки  на концепцията на хотела.

Всички стаи предлагат топлина и своеобразен уют , съвремении условия и комфорт, за да направят престоя на гостите  незабравим!  

Ресторантът към хотела предлага изискана и приятна атмосфера, съчетана с вкусно приготвени ястия от българската и европейската кухня и професионално обслужване. За да направи почивката ви пълноценна спа-центърът към комплекса предлага сауна, парна баня, ледена купа, шоково ведро, водна пещера,  аромотерапия, зали за масаж, фитнес зала,  козметично студио, закрит басейн.

За провеждане на семинари и обучения комплексът разполага с модерна конферентна зала оборудвана с необходимата техника.