Хотел “Реджина Мария Спа” – Балчик

Хотел “Реджина Мария Спа” е с категория 4 звезди и се намира в гр. Балчик на самия бряг на Черно море в непосредствена близост до Ботаническата градина и до “Двореца”- бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария.

 

Философията на хотела е да бъде част от архитектурната концепция на „Двореца“ според  религиозните убеждения на Кралицата повлияни от бахайската религия.


По отношение на бахайската вяра, кралица Мари заявава: „Бахайството носи мир и  разбирателство. Това е като една широка прегръдка събираща на едно място всички онези, които  отдавна търсят надежда. То приема всички велики  отколешни пророци, не отрича  другите вероизповедания и оставя всички врати отворени. Аз съм огорчена от постоянните  конфликти между вярващите от различните религии и съм уморена на нетърпимостта им един към  друг. Открих в бахайството истинския дух на Христос, така често отричан и неразбиран: Единство,  вместо на разделение, Надежда вместо укор, Любов вместо омраза, както и вдъхновение за всички  хора.“
regina-maria - Copy

 

Съвременният дизайн, внимателно подбраните цветове и форми придават своеобразен уют и топлина, за да направят престоя на гостите приятен и незабравим.

Хотелът предлага 7 типа различни дизайнерски решения от които:

  • 16 двойни стаи с голяма спалня
  • 9 двойни стаи с две легла
  • 1 стая за хора с увреждания
  • 2 студия
  • 1 фамилна стая
  • 2 апартамента  с една спалня

Ресторантът към хотела предлага изискана и приятна атмосфера, съчетана с вкусно приготвени ястия от българската и европейската кухня и професионално обслужване.
За да направи почивката ви пълноценна спа-центърът към комплекса предлага руска сауна, парна баня, ледена купа, шоково ведро, водна пещера, Виши-душ, аромотерапия, зали за масаж, фитнес зала,  козметично студио, фризьорски салон,  открит и закрит басейн. За провеждане на семинари и обучения комплексът разполага с модерна конферентна зала оборудвана с необходимата техника.

За семинари и тренировки е предвидена модерна конферентна зала с необходимото оборудване.

Велосипедна алея свързва курорта “Албена” с  комплекс “Реджина Мария Спа”, за да се насладят на красивия девствен бряг гостите могат да ползват велосипеди, осигурени от хотела.